informatie

Loopbruggen voor de Monstersche Sluis

Met het plaatsen van twee loopbruggen aan weerszijden van de Monstersche Sluis is de sluis in het centrum van Maassluis volledig in zijn oude glorie hersteld.

Door deze loopbruggen, die in het verleden ook aanwezig waren, kunnen de sluiswachters een stuk makkelijker en veiliger van de ene kant naar de andere kant lopen, want ze hoeven zich nu minder op de (smalle) deuren te begeven. De bruggen zijn aan de hand van oude foto’s gemaakt.

Verder is het sluiswachtershuisje gerestaureerd en gebruiksklaar gemaakt voor de sluiswachters. In dit gebouw wordt de administratie gedaan, maar er is ook ruimte voor klein sluiswachtergereedschap. Bovendien ligt er foldermateriaal, kan er koffie worden gedronken en geschuild worden als het slecht weer is.

Uniek

De heropening van het bouwwerk uit 1602 was op 1 september 2018 een uniek moment. Om die gebeurtenis niet te vergeten is er besloten een gedenksteen op de sluis te plaatsen ter herinnering aan de heropening.

De steen, die al is geplaatst, wordt op een later moment onthuld tijdens de uitreiking van het eerste boekje, dat over de Monstersche Sluis vervaardigd wordt.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.