werken

Maassluis werkt & onderneemt #MOVe

Dinsdagavond 18 februari was er in Kevin’s Grand Café een gezamenlijke bijeenkomst van de MOVe (Maassluise Ondernemers Vereniging) en het Stadshart Maassluis. Een drukbezochte avond, met een mix tussen ondernemers uit Maassluis en ondernemers uit het Stadshart, die lid zijn van De Nieuwe Winkelstraat.

Tijdens deze avond besprak voorzitter Peter Bruinsma over het belang van de samenwerking tussen Maassluise ondernemers en de gezamenlijke inzet voor het Stadshart Maassluis. De MOVe behartigt onder andere de belangen van ondernemers in het Stadshart. Samen kan er gewerkt worden aan een gezond en positief Stadshart.

Secretaris Huub Eitjes sprak zich uit over de samenwerking tussen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in de Riverboard groep. De Riverboard streeft naar economisch succes met een maatschappelijke meerwaarde voor de regio. De partners willen voor iedereen de omstandigheden in de regio verbeteren. Dat moet gebeuren door versnelling en versoepeling van nieuwe initiatieven, waarvoor de Riverboard in actie wil komen.

Maar ook nieuwe ondernemingsmodellen, producten en diensten en nieuwe samenwerkingsvormen moeten zorgen voor meer welvaart aan de boorden van de Nieuwe Waterweg en ook daarvoor wil de Riverboard zich hardmaken.

Peter Smit, bestuurslid van de MOVe ging op deze avond in op de ontwikkelingen van de Blankenburgverbinding en gaf uitleg over de LEM (Lokale Economie en Maatschappij). Met de komst van de verbinding tussen Maassluis en Rozenburg wordt er gekeken naar het creëren van meerwaarde voor de omgeving op het gebied van Bedrijvigheid, Onderwijs & Educatie en Toerisme & Recreatie. Hiervoor is de werkgroep LEM opgericht. Het doel is de aanleg van de Blankenburgverbinding te benutten als een impuls voor het gebied en de lokale economie. Laten wij als Maassluise ondernemers hier vooral de kansen oppakken!

Nieuwe centrummanager

Tijdens deze avond werd eveneens de nieuwe centrummanager voor het Stadshart geïntroduceerd. Lennart de Pee zal 16 uur per week werkzaam zijn als centrummanager in het Stadshart Maassluis en zal zich bezig gaan houden met: leegstand & contacten met vastgoedeigenaren, visie op de binnenstad en de werkgroepen in het Stadshart die evenementen en activiteiten organiseren. Daarnaast gaat Lennart ervoor zorgen dat er nog meer verbinding en samenwerking komt tussen de ondernemers in het Stadshart. Lennart zal één dag per week intrek nemen in het pand van Ervaar Maassluis die verantwoordelijk is voor de marketing en promotie van de stad. Lennart en is daar bereikbaar voor vragen of opmerkingen op woensdag.

Keytoe en ondernemerschap

Marketingbedrijf Keytoe innoveert graag én ziet het belang van ondernemerschap. Sinds kort hebben ze een eigen, officieel erkende, hbo-opleiding Moderne Bedrijfskunde. Daarmee worden ze naar eigen zeggen een hogeschool, met het kantoorpand als collegezaal. Met de opleiding, waarbij studenten zelf kunnen kiezen waar ze de focus op willen leggen, stimuleert Keytoe jong ondernemerschap en kijkt hiermee naar de toekomst. Om dit nog extra de ondersteunen, overhandigde Cedric Muchall van Keytoe een check, ter waarde van 10.000 euro aan innovatieve werkuren aan voorzitter Peter Bruinsma.

Kennis maken met Keytoe? Kom op 5 maart naar de Keytoe Meetup! Deze start om 18:00 uur op de Dr. Kuyperkade 28.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.