informatie

Boekenhoek in museum De Schilpen uitgebreid.

De boekenhoek van museum De Schilpen is uitgebreid met een prachtig boekwerk over het reilen en zeilen van de Maaslandse bevolking in de periode 1940-1956.

Het lag in de bedoeling om de presentatie van het boekje tegelijk met de opening van de zomertentoonstelling te houden. Maar door de coronamaatregelen is het museum dicht en is de zomertentoonstelling komen te vervallen.
De vrijwilligers die dit boekje hebben samengesteld zijn doorgegaan met het maken van dit boekje. Hierin vindt u een bloemlezing van verhalen over Maaslanders in oorlogstijd en de periode daarna. In 35 heel uiteenlopende verhalen hebben zij een beeld willen schetsen van wat er in Maasland en directe omgeving zoal gebeurde tijdens de bezetting en daarna, tijden waarin iedereen hunkerde naar “vrijheid”.

Aangezien de deuren van het museum nu gesloten zijn, wordt u in de gelegenheid gesteld het boekje te komen kopen op zaterdag 30 mei tussen 14.00 en 16.00 uur.
De zijdeur van het Binnenplein van het museum gaat speciaal hiervoor open zodat u, geheel rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen, een boekje kunt komen afhalen. U wordt vriendelijk verzocht met gepast geld te betalen.
De prijs van het boekje is € 10,–.

Toezending van het boekje is ook mogelijk. Stuurt u hiervoor een mail naar claudiaevers@xs4all.nl De kosten worden dan verhoogd met € 3,95 voor de verzending.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.