informatie

Orgelconcert in de Groote Kerk

Op Bevrijdingsdag 5 mei a.s. zal Jaap Kroonenburg vanuit de Groote Kerk in Maassluis een orgelconcert verzorgen met als thema: ‘75 jaar bevrijding’. Dit concert zal worden uitgezonden om 20.00 uur ’s-avonds en te beluisteren zijn op het YouTube-kanaal: Protestantse Gemeente Maassluis.

Het programma ziet er als volgt uit:

75 jaar vrijheid

1. Gerard B. van Krieken Preludium Eroica
1836-1913

2. Paul Chr. van Westering Fanfare, Berceuse en koraal ‘Al is ons
1911-1991 prinsje nog zo klein’

3. Paul Chr. van Westering uit Suite de Concert:
– Cortège (‘gang naar het concentratie-kamp’)
– Kyrie Eleison (‘Heer, erbarm U’)
– Rondeau-Finale (‘vreugde bij de bevrij-ding’)

4. Jan Zwart `Fantasie alla Marcia over ‘het Wilhelmus’
1877-1937 met de bede ‘Dat ’s Heeren zegen op U daal’

over programmapunt 3: In het dreigende ‘Cortège’ lijken we de ‘optocht’ van mensen te horen die de gang naar het concentratiekamp moeten maken. Het werk eindigt met een soort wanhoopskreet. Het volgende ‘Heer, erbarm U’ is als het ware een gebed dat hierop moet volgen. In de ‘Finale’ horen we de vreugde van de bevrijding terug. Dit werk is oorspronkelijk uit een improvisatie van de componist ontstaan en later bewerkt uitgegeven op verzoek van Feike Asma.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.