informatie

Werkzaamheden Goudsteen afgerond

De vervanging van de kademuur aan de Goudsteen zit erop. Ook de laatste herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Met de afronding van het werk aan de kademuur, wordt een lange periode van werkzaamheden in de binnenstad afgesloten.

Wethouder Voskamp is blij dat deze laatste werkzaamheden binnen de planning van vijftien weken zijn uitgevoerd. ,,De kade en het plein zien er prachtig uit. In samenwerking met het Hoogheemraadschap is de kade verhoogd zodat Maassluis beter is beschermd tegen hoog water. Het is goed te zien dat de stad weer een mooier en veiliger is,” zegt de wethouder. Ook het Hoogheemraadschap is tevreden over de samenwerking met de gemeente.

De herinrichting van het Marelplein is nu definitief. Hierdoor kan de vrijdagse weekmarkt naar dit plein verhuizen. Wanneer dat precies gebeurt, is nu nog niet bekend. In Maassluis zijn de weekmarkten afgelast in verband met de bestrijding van het coronavirus.

Historie is terug

Het standbeeld van Abraham Kuyper heeft weer een vaste plek gekregen. In overleg met Stichting Abraham Kuyper is deze nieuwe plek uitgezocht.

En over historie gesproken, de Goudsteen was ooit Rijksstraatweg nr. 4; de weg die werd aangelegd in opdracht van Napoleon. Op advies van de Commissie Cultureel Erfgoed Maassluis en in samenwerking met de Historische Vereniging Maassluis is die historische weg terug te zien in het straatwerk.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.