informatie

Kunstenaars aan de slag met bolders

Een tiental Maassluise kunstenaars begint vanaf zaterdag 20 juni met het beschilderen van de bolders die verspreid staan over de havenkades.

Schippers die in Maassluis aanmeren, kunnen hun schip bevestigen aan zo’n bolder. De gemeente heeft de kunstenaars gevraagd om een aantal van deze karakteristieke bevestigingspunten in het havengebied van hun eigen, persoonlijke kunstwerk te voorzien. Op 20 juni worden de eerste drie bolders op de Burgemeester de Jonghkade beschilderd. Het thema van de bolderkunst is ‘Maritiem’.

Boeiende route
Al in 2015 hebben Maassluise kunstenaars een aantal bolders beschilderd. Toen werd het penseel steeds ‘doorgegeven’ aan een volgende schilder. Komende weken is weer een aantal bolders aan de beurt. Op drie opeenvolgende zaterdagen zijn per keer drie kunstenaars op de havenkades aan het werk. De kunstbolders zijn een onderdeel van de Boeiende Route, de wandelroute van de buitenhaven naar het oude centrum.

Kijk voor meer informatie over het bolderproject en de kunstenaars op www.maassluisekunstenaars.nl

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.