informatie

Stichting Garrels-orgel Maassluis presenteert het online Paasconcert door JAN VAN WESTENBRUGGE

Op Tweede Paasdag wordt op YouTube een live orgelconcert uitgezonden vanuit de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis. Vorig jaar werd de jarenlange traditie onderbroken vanwege de coronabeperkingen. Dit jaar is er wederom geen Paasconcert met publiek mogelijk,
maar de organisatie zal daarom het concert online uitzenden.
Het Paasconcert wordt gegeven door Jan van Westenbrugge, sinds 1974 organist te Wateringen.
Eerder was hij organist in Rozenburg en Maasdijk. Hij heeft onder meer les gehad van Willem Oranje, die tot ’65 organist van het Maassluise Garrels-orgel was.
Op het programma staan werken van componisten Krebs, Händel, Hollins, Widor, West en Guilmant. Deze worden omsloten door bewerkingen over bekende Paasliederen van de componist Weyland en van organist Van Westenbrugge zelf.
Het concert begint op Tweede Paasdag om 20.00 uur. Via www.garrelsorgelmaassluis.nl vindt men de YouTube-uitzending. Het concert is vrij te bekijken; wel vraagt de organisatie om een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.