informatie

Old Stars van Excelsior Maassluis roepen op om nu te investeren in mentale en fysieke weerbaarheid ouderen in Maassluis

Het Nationaal Ouderenfonds doet met haar Old Stars een dringende oproep aan politiek en beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen. Sport en beweging zijn voor iedereen maar zeker voor ouderen belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk.

De Old Stars van Excelsior Maassluis geven aan het bewegen met elkaar en dus ook het socialiseren erg te missen en hebben op 24 maart wethouder J.M.H Evers drie aanbevelingen aangeboden. 

 

  • Op zoek naar bewegingsalternatieven
  • Old Stars als sociale beweegmogelijkheid
  • Naleving Corona maatregelingen en aanstelling Walking Football trainer

Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners Menzis en VWS met het Old Stars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en  verenigingen zoals Excelsior Maassluis, een ontmoetingsplaats zijn voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Mulier Instituut, een impactmeting onder Old Stars en jarenlange ervaring en expertise komt het Ouderenfonds daarom met drie aanbevelingen die landelijk uitgedeeld worden door ambassadeurs als Sjaak Swart, Tom Okker, Bettine Vriesekoop, Floris Jan Bovelander en Old Stars, zoals in Maassluis.

 

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: ‘De afgelopen maanden ontstonden er veel creatieve initiatieven om in contact te blijven met ouderen en hun te helpen in beweging te blijven. Deze bijdrages betekenden niet alleen een enorme opsteker voor ouderen die zich eenzaam voelden maar zetten hen, letterlijk, ook in hun kracht. Daarom willen wij het belang van sport en beweging voor ouderen signaleren. Want als we straks weer samen het sportveld op mogen moeten ouderen bij ouderenvriendelijke sportverenigingen terechtkunnen. Zo krijgt iedereen een kans om gezond ouder te worden.’

 

Over het Nationaal Ouderenfonds

 Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.