Agenda

Ruitenburg Halve 2020

Op 19 januari 2020 zal voor de 26e keer de halve marathon van Maassluis worden georganiseerd. Waar in de beginjaren gestart en gefinisht werd aan de Merellaan nabij het houten clubgebouw gebeurde dat vanaf de eeuwwisseling aan de Dr. Jan Schoutenlaan nabij de Wethouder Smithal. Komend jaar zal dat voor het eerst gaan gebeuren op de 400-meter asfaltbaan en is de kleedgelegenheid bij MSV’71 en AVW.
Andere veranderingen zijn de verschillende starttijdstippen van de 3 afstanden (5, 10 en 21.1 km) en – vanzelfsprekend – het parcours. De halve marathonlopers gaan nu vanaf de baan de Oranjepolder in richting de Keersluisheuvel die via de brede kant wordt beklommen en via de smalle kant afgedaald. Vervolgens gaat men langs de Waterweg tot voorbij Poortershaven en wordt de oversteek naar het spoor gemaakt bij de fietserstunnel. Terug naar het westen wordt het fietspad langs de windmolens ingeslagen en dan over het Engelandvaardersviaduct terug naar de 400-meter asfaltbaan via de Oranjedijk. Een route dus langs markante plekken met weidse uitzichten op polders, Waterweg en Maassluise hoogbouw.
Hoofdsponsor van de loop is voor de tiende keer Ruitenburg terwijl de 10 en de 5 km zullen worden vernoemd naar de subsponsors Post Kogeko en Logiqs. Meer informatie via de website.
Datum:
19 January 2020, 12:00 - 17:00
Locatie:
Doctor Albert Schweitzerdreef 471, 3146 TA Maassluis
Meer agenda

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.