Agenda

Tentoonstelling "Maassluis als nieuwe inspiratiebron"

A.s. zaterdag 11 januari opent in Museum Maassluis de tentoonstelling “Maassluis als nieuwe inspiratiebron” van kunstenaar Adam Hoogendijk.

Adam Hoogendijk werd in de buurt van Maassluis geboren, namelijk in Rotterdam. Als kind keek hij de kunst af bij zijn vader, een talentvolle amateurschilder uit een groot artistiek gezin. Pas op latere leeftijd kreeg Adam tijd om meer te gaan schilderen en ontwikkelde hij zich autodidactisch tot een veelzijdig aquarellist.

Zijn grootste inspiratie is de wonderlijke pracht en sfeer van de natuur. Na een tijd in Veenendaal te hebben gewoond, en een eigen galerie te hebben gehad in Scherpenzeel verhuist Adam in 2014 naar Maassluis, naar een woning aan de Nieuwe Waterweg. Het unieke uitzicht, de schitterende luchten, het water en de bedrijvigheid van Maassluis inspireren hem tot een nieuwe reeks aquarellen. In pittige kleuren zet hij de stad en vooral haar waterleven in de verf.

Een selectie van de werken die hij vooral in en rondom Maassluis heeft gemaakt zijn te zien in de tentoonstelling “Maassluis als nieuwe inspiratiebron”.

De tentoonstelling is te zien van 11 januari tot en met 5 april 2020.

Datum:
31 March 2020 - 5 April 2020
Locatie:
Museum Maassluis

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.