Agenda

Tentoonstelling Van kuiper tot kunstenaar, Arij de Groot in Museum Maassluis

De nieuwe tentoonstelling : “ \\ Van kuiper tot kunstenaar, Arij de Groot”.  Deze tentoonstelling vertelt je meer over de Maassluise kunstenaar Arij de Groot, die aan het begin van de twintigste eeuw in Maassluis en omgeving naast zijn werk als kuiper bij de firma Haasnoot, bekendheid verkreeg door het schilderen op doek of paneel van veelal schepen op zee. Daarnaast was hij modelbouwer en restaurateur van scheepsmodellen.

Arij was gefascineerd door de scheepvaart, een onderwerp dat hij dan ook vaak vastlegde. Hij liet zich inspireren door de schepen die hij in en om Maassluis zag varen, maar keek ook goed naar het werk van grote meesters uit het verleden. Bijzonder veel geëxposeerde werken komen uit particuliere collecties, daarnaast heeft Museum Maassluis ook kunstwerken van Museum Vlaardingen, Historisch Museum Den Briel en het Nationaal Sleepvaartmuseum geleend. Het grootste schilderij in Maassluis, door Arij de Groot geschilderd op zeildoek, hing in het stadhuis maar is speciaal voor deze tentoonstelling nu te bewonderen in Museum Maassluis.

Kortom, plan sfeervol bezoek, en kom langs bij Museum Maassluis! De tentoonstelling ” \\ Van kuiper tot kunstenaar” is te zien tot en met 24 oktober 2021.

Meer informatie

Website Route
Datum:
15 June 2021 - 24 October 2021
Locatie:
Museum Maassluis
Adres:
Zuiddijk 16
Postcode:
3143 AS
Plaats:
Maassluis
Meer agenda

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.