Agenda

Tentoonstelling Verhalende Gezichten van Maassluis.

Verhalende Gezichten van Maassluis.

Enige jaren geleden maakte fotograaf Mischa Koorneef een foto van de Stadhuiskade opgebouwd uit honderden portretfoto’s van Maassluizers. Door dit project kwam hij op het idee de Maassluizers ook de kans te geven hun persoonlijke verhaal over hun stad te delen.

Samen met Maassluise schrijver Jan Buijsse werkte hij het idee verder uit en kon het nieuwe project van start.

Het eindresultaat heet:

Verhalende Gezichten van Maassluis

De tentoonstelling in Museum Maassluis en een prachtig gelijknamig boek komen beiden uit op 13 november 2021.

In het museum zijn indringende, rauwe, artistieke portretten van Sluizers en Maassluizers, gemaakt door fotograaf Mischa Koorneef, te bewonderen.

In het boek zijn de portretten en verhalen gebundeld. De verrassende, openhartige verhalen van de geportretteerden over hun stad zijn opgetekend door Jan Buijsse.

De karakteristieke koppen intrigeren, maken nieuwsgierig naar hun avonturen en belevenissen in Maassluis.
De interviews die Jan afnam hebben zeer diverse onderwerpen. Alle over Maassluis, ooit vissershaven en belangrijkste thuishaven voor de zeesleepvaart, maar de verhalen omvatten zo veel meer! Van onderzeeërs tot het Garrelsorgel, van VDL tot Discotheek Down-Town, ze vormen een dwarsdoorsnede van de recente geschiedenis van Maassluis.

De tentoonstelling Verhalende Gezichten van Maassluis is van 13 november 2021 tot en met 27 maart 2022 te bezoeken in Museum Maassluis.

Museum Maassluis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. U heeft om Museum Maassluis te bezoeken momenteel een Corona toegangsbewijs nodig, de QRcode.

Meer informatie

Website Route
Datum:
13 November 2021 - 27 March 2022
Locatie:
Museum Maassluis
Adres:
Zuiddijk 16-18
Postcode:
3143 AS
Plaats:
Maassluis
Meer agenda

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.