Cultuur

Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt'

P.J. Troelstraweg 2
3144 CK Maassluis
pr@historischewerf.nl
(063) 106-3204

Op 15 mei 2019 werd de kiel gelegd voor de bouw van een historische trekschuit in de voormalige garage van Van der Kooy aan de P.J. Troelstraweg 2. De bouw loopt geheel volgens schema en begin april 2020 werd het hoogste punt bereikt. Onder leiding van scheepsbouwers Peter Schouten en Ton Vos werken een aantal vrijwilligers meerdere dagen per week aan de schuit.
Een groot aantal bezoekers en ook serviceclubs en ondernemersverenigingen die netwerk bijeenkomsten houden, hebben de werf inmiddels bezocht. In het modelbouwatelier vordert de bouw van de Snik (schaal 1:10) gestaag en onlangs werd een nog kleiner model door Burgemeester Edo Haan uitgereikt aan leerlingen uit groep 6 van Basisschool De Westhoek, die de schuit in de klas gaan nabouwen.

In het Informatiecentrum is een tentoonstelling ingericht door de Kunst en Cultuur Academie met werken van cursisten. Het type Snikschuit werd begin 1700 reeds vele malen gebouwd in Maassluis en zal na de tewaterlating getrokken door een paard weer volgens dienstregeling gaan varen vanaf de Markt in Maasluis. Van het afvalhout worden door de vrijwilligers o.a. tapasplanken, kaarsenhouders, krukjes etc. gemaakt die verkocht worden en daarmee wordt de trekschuit extra gesponsord. De werf is op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur open voor publiek en op afspraak voor groepen.
Per 1 mei 2021 sluit de werf
 

Meer informatie Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt'

Website Route Facebook

Openingstijden

Dagen Tijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 16:00
Donderdag 10:00 16:00
Vrijdag 10:00 16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.