Musea en monumenten

Nationaal Sleepvaart Museum

Hoogstraat 1-3
3142 EA Maassluis

010 - 5912474

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de rijke maritieme historie van Nederland moet je beslist in Maassluis zijn. In het fraaie en schilderachtige hart van die oude stad aan de Nieuwe Waterweg ligt het Nationaal Sleepvaart Museum. Een prachtig en b(l)oeiend instituut, aldaar gelegen aan de oude haven. Het Nationaal Sleepvaart Museum is het enige museum ter wereld dat zijn collectie uitsluitend op de sleepvaart richt. Uniek dus.

Je kunt er veel te weten komen over de geschiedenis en de ontwikkeling van het Nederlandse sleepvaartbedrijf in de meest uitgebreide zin. Ook wordt aandacht besteed aan verwante werkzaamheden, zoals hulpverlening ter zee, berging, het duikbedrijf, offshore-werk en de uit de sleepvaart voortgekomen bedrijfstak “zwaar transport” .

Wisseltentoonstellingen

Naast een doorlopende expositie zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen, waarin bepaalde onderwerpen uit de rijke historie van de sleepvaart uitgebreid worden belicht. De verzameling omvat onder meer foto’s, schilderijen, sleepbootmodellen, sleepmateriaal, gereedschappen, bijzondere onderscheidingen, eigendommen van legendarische bemanningen, radiohutten, scheepsbrug en een shipsimulator.

Het museum beschikt over een bibliotheek en documentatiecentrum met logboeken, krantenknipsels, foto’s, video’s, modelbouwtekeningen, filmsysteem en een bezoekersinformatiesysteem. Aan de buitenkant van het museum hangt een live-webcam, waar je kunt kijken naar de binnenhaven van Maassluis!

Entreeprijzen:

  • Standaard: € 4,50
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 2,25
  • CJP en 65+: € 2,25
  • Museumjaarkaart en Rotterdampas: gratis

Afwijkende openingstijden:

  • Oud- en Nieuwjaarsdag
  • 1e Paasdag
  • 1e Pinksterdag
  • 1e Kerstdag
  • Tijdens het wisselen van tentoonstellingen

*Openingstijden: juli/augustus: maandag t/m vrijdag 11.00-16.30 uur en zaterdag/zondag 12.00-16.30 uur.
Ook geopend op 2e paasdag, 2e pinksterdag en 2e kerstdag.

Meer informatie Nationaal Sleepvaart Museum

Website Route Facebook Twitter

Openingstijden

Dagen Tijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:30 16:30
Zondag Gesloten

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.