Kunst en cultuur in Maassluis

Stichting Historische Scheepswerf Zorg & Vlijt

Noorddijk 2
3142 ED Maassluis
info@historischewerf.nl
06-31063204

De Stichting

Op initiatief van Frank Baart (adviseur Waterfront van de Historische Vereniging Maassluis) werd op 1 december 2014 de Stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ opgericht. Het bestuur van de Stichting werd in januari 2015 geïnstalleerd.

De Stichting werd opgericht met het doel om op de plek waar 8 maart 1879 Henk de Haas zijn Scheepmakerij ‘Zorg en Vlijt’ begon (westhoek Schanseiland, Olivierstraat) de werfactiviteiten weer tot leven te brengen: onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan boten en het projectmatig bouwen/restaureren van historische schepen. Op de beoogde historische  werflocatie ‘Zorg en Vlijt’ zouden in het kader van arbeids(her)integratie dag- werkzaamheden aan cliënten van bekende organisaties in de Zorg en Dienstverlening worden geboden. Tevens zou er plaats zijn voor een projectfunctie  als werk/leerbedrijf.

Toekomst

Het werken op een dergelijke werf kan een belangrijke eerste stap zijn om verder te komen. Het biedt de mogelijkheid om een bewuste en goed doordachte keuze te maken voor de toekomst. Het gaan werken bij een bedrijf of misschien eerst een opleiding volgen, bijvoorbeeld om lasser of schilder te worden, of misschien wel scheepsbeschieter (timmerman). Hiervoor werden contacten gelegd met diverse zorginstellingen en opleidingsinstituten.

Stichting Historische Werf ‘Zorg en Vlijt’ zal kansen gaan bieden voor mensen met mogelijkheden!
Naast de specifieke werfactiviteiten zal de Stichting nautische opleidingen organiseren en zorgdragen voor het opzetten van een bezoekers- en museaal documentatiecentrum. Hiermee krijgt historisch Maassluis er weer een culturele belevenis bij.

Groepen graag na afspraak : 06-31063204 of info@historischewerf.nl
Per 1 mei 2021 sluit de werf haar deuren.

Meer informatie Stichting Historische Scheepswerf Zorg & Vlijt

Website Route

Openingstijden

Dagen Tijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 16:00
Donderdag 10:00 16:00
Vrijdag 10:00 16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.