informatie

Historisch Stadshart Maassluis

De moderne stad Maassluis, gelegen aan de Waterweg, koestert een geheim dat door steeds meer mensen wordt ontdekt: haar historische kern en de binnenstad. Beide zeer gewaardeerd. Het stadshart is eenvoudig te bereiken met de auto vanaf de snelweg A20 en tevens stopt er een bus bij meerdere haltes, gelegen op loopafstand.

Niet vaak zullen plezierig winkelen en genieten van een historische omgeving zo harmonieus samengaan. Of het nu gaat om de gezellige Markt, met zomers zijn terrasjes en de fontein, de karakteristieke vlieten of de deels middeleeuwse Hoogstraat: u kunt er goed vertoeven en plezierig winkelen!

Het stadshart kenmerkt zich door vele zelfstandige ondernemers. U vindt er vele specialistische winkels met elk haar eigen unieke producten. Daarnaast is het stadshart uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen, kleding en luxeartikelen.

Trek gekregen tijdens het winkelen? Dan kunt u in het stadshart bij diverse horecagelegenheden terecht voor de heerlijkste gerechten. De horecagelegenheden zijn veelal gevestigd in monumentale panden. Koffie, lunch of diner? De Maassluise horeca heet u van harte welkom!

Er worden allerlei grote en kleine evenementen georganiseerd in het sfeervolle stadshart. Zo zijn er jaarlijks de Voorjaarsfair, Dag van de Zeesleepvaart, Varend Corso, de Furieade, de intocht van Sinterklaas en de Kerstmarkt. Stuk voor stuk grote evenementen die druk worden bezocht. Uiteraard zijn er daarnaast door het jaar heen nog een tal van kleinere evenementen en acties die bijdragen aan een sfeervolle winkelervaring!

In het Stadshart Maassluis heb je:

  • Voldoende gratis parkeergelegenheid rondom*
  • Een maritiem historische kern
  • Twee havens met unieke sleepboten op loopafstand
  • Mogelijkheden om de vlieten en het ‘groene’ Midden-Delfland te ontdekken
  • Onderscheidend en kwalitatief hoogwaardig winkelaanbod
  • Elke vrijdag de markt

*Als u op donderdag, vrijdag of zaterdag parkeert in de blauwe zone, vergeet dan niet uw parkeerschijf neer te leggen!

Bekijk hier de winkels!

Bezoek ons:

Stadshart Maassluis
3141 AA, Maassluis
www.stadshartmaassluis.nl

Ondernemen in het Stadshart Maassluis? Meer informatie lees je hier.

Benieuwd naar het bestuur van het Stadshart Maassluis? Maak hier kennis met ze.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.