recreeren

Voetbal

Maassluis heeft drie voetbalverenigingen; Excelsior Maassluis, VDL Maassluis en M.S.V. ’71.

Excelsior Maassluis

‘Excelsior M’ is een amateurvoetbalvereniging in Maassluis welke werd opgericht op 1 juni 1918 door Jaap Cats. Het complex van Excelsior Maassluis is gevestigd aan de Lavendelstraat 2 en biedt momenteel plaats aan 5.000 supporters. Het eerste elftal van Excelsior Maassluis speelt in de Tweede Divisie van de KNVB. Het elftal staat onder leiding van hoofdtrainer Dogan Corneille.

VDL Maassluis

VDL Maassluis is de oudste voetbalvereniging van Maasluis. Blauw en wit zijn de kleuren, toegankelijk voor iedereen. Al een halve eeuw gevestigd aan de Sportlaan in Maasluis. Uitkomend in de tweede klasse van de KNVB met het eerste elftal. Ooit begonnen als zondagclub, nu met het hoogste elftal schitterend als zaterdagclub. Diverse voetballers haalden het profvoetbal. Van Aad Koudijzer tot Jan van Altena, en van Rob Kiebert tot Tonny Vilhena.

M.S.V. ’71

M.S.V.’71 is naast Excelsior M en VDL de jongste voetbalvereniging uit Maassluis. De club werd opgericht in 1971 als omni vereniging en kreeg als naam Maassluise Sport Vereniging 71. Naast voetbal konden de leden bij M.S.V.’71 honkballen, volleyballen en tafelvoetballen. Enkele jaren na de oprichting hebben de andere sport takken zich afgesplitst en is M.S.V.’71 als zelfstandige voetbalvereniging onder dezelfde naam verder gegaan. De vereniging is gevestigd in de Steendijkpolder in Maassluis West. Een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen, hetgeen goed is voor de continuïteit van de vereniging.

Partners

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden en meld me aan voor de nieuwsbrief.